Elisabeth BNR Nieuwsradio

Ik ben dol op mijn werk! Het is zo bijzonder om in een hele belangrijke fase in het leven van een vrouw een rol te mogen spelen. Die punten te prikken waardoor ze zich lichamelijk beter voelt. Zo’n ontspanning teweeg te brengen waardoor ze meer in balans komt. Zulke tips te geven waardoor ze zelf haar voeding en beweging aan kan passen waardoor ze haar gewenste gezondheidsdoel bereikt.

Onderaan dit artikel vind je het BNR interview in audio

Rechten studeren en mensen helpen

Ik werk nu in een beroep waarvan ik als middelbare scholier nooit had gedacht ooit werkzaam in te zijn. Ik wilde Rechten studeren. En heb dat ook gedaan. Als klein meisje wilde ik mensen helpen. Maar kwam op de één of andere manier in de zakelijke dienstverlening terecht en kon daar niet de vervulling in vinden waar ik naar op zoek was.

Moederschap en overlijden broer

Het moederschap en het overlijden van mijn broer waren de indirecte aanleiding het roer om te gooien. Ik miste een stuk begeleiding in mijn eigen zwangerschappen en heb vanuit dat gemis toen ZwangerschapsCoaching opgezet. Al snel merkte ik dat ik het super leuk vond om met deze groep te werken. Omdat ik altijd al nieuwe dingen uitprobeer en niet zo maar het bekende als enig vaststaande accepteer, liep ik tegen HypnoBirthing aan en heb ik dat programma naar Nederland gehaald en op de kaart gezet.

Zwangerschap begeleiden en Chinese geneeskunde

Zwangeren begeleiden: daar werd ik blij van. Ik deed een opleiding tot doula erbij, werd en passent ook nog yoga docent en kwam met acupunctuur in aanraking. En al snel wist ik: dat wil ik ook studeren!

De Chinese Geneeskunde was als thuiskomen. Zo logisch! Zo simpel! Zo effectief! Zo holistisch! En alle muntjes vielen… Ik had mijn roeping gevonden.

Vaardigheden van jurist komen nog steeds van pas

En ondanks het feit dat ik nu in een hele andere tak van sport werkzaam ben, pas ik hetgeen ik als jurist heb geleerd nog dagelijks toe. Niet door het opzoeken van wetsartikelen, maar juist doordat ik als jurist heb geleerd om naar het totaalplaatje te kijken. Om hoofd- van bijzaken te kunnen onderscheiden. Om een goede diagnose te kunnen stellen. En om me altijd te blijven bijscholen.

Juist als jurist moet je een verhaal van verschillende kanten kunnen bekijken. Niet in hokjes denken. Dingen met elkaar kunnen verbinden die voor anderen los van elkaar lijken te staan.

En juist dat principe pas ik in mijn werk als acupuncturist en vrouwengeneeskundige vol overgave toe.

Verloskunde gestudeerd en Mercier therapie

Ik ben een professional pur sang. Heb om meer kennis te vergaren ook nog 2 jaar verloskunde gestudeerd. Ik kon het niet nalaten om nog een prachtig programma naar Nederland te halen, namelijk Mercier therapie, wat door diepe viscerale massage de vruchtbaarheid verbetert. Als kers op de taart heb ik me ook nog bekwaamd in orthomoleculaire therapie.

En toen heb ik zelfs nog iemand gevonden om mee samen te werken: die op dezelfde manier te werk gaat, die altijd nieuwe wegen blijft zoeken om haar cliënt optimaal te ondersteunen en die een onmetelijke kennis heeft! Ben heel blij om dit mooie werk met Daniëlle Willems te mogen uitdragen.

Fertility programma en herstel na keizersnede

Samen zijn we iets moois aan het neerzetten: een programma op maat om vrouwen met kinderwens te begeleiden, optimale ondersteuning te geven tijdens zwangerschap, extra herstel te geven na keizersnede en ook om vrouwen tijdens de menopauze weer terug bij zichzelf te brengen en weer gezondheid te laten ervaren.

Elisabeth van den Berkmortel

Dus dankzij mijn eerdere studie en dankzij alle ervaringen in mijn leven sta ik nu waar ik nu sta.

 

Benieuwd naar wat ik daar op BNR Nieuwsradio over te

vertellen heb?

Luister dan naar het onderstaande interview dat op 11 mei 2018 is uitgezonden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *