Gezond zwanger – “Voor zwangerschap is een topconditie nodig!” las ik vandaag in de Telegraaf met daarin de resultaten het onderzoek van pre-conceptie onderzoeker Marjon Poels.

Als Chinees geneeskundige gespecialiseerd in vruchtbaarheid en zwangerschap wisten mijn collega en ik dit natuurlijk lang, maar het is altijd leuk om het ook Westers Medisch bevestigd te zien.
De conditie van de aanstaande ouders is niet alleen van invloed op de kans om zwanger te worden, maar is zelfs essentieel bij het tegengaan van allerlei zwangerschapscomplicaties die met elkaar samenhangen zoals vroeggeboorte, hoge bloeddruk en diabetes.

Het blijkt dat bijvoorbeeld roken en obesitas van invloed zijn op de ontwikkeling van de baby en dat bijvoorbeeld roken de kans op een vroeggeboorte verhoogt. Zo vreemd is dat niet, omdat alles wat we doen of laten een bepaald effect heeft. Soms is dat effect direct zichtbaar; soms niet. En vaak zijn we verleerd om te kijken naar de effecten die onze leefstijl hebben om onze conditie.

Volgens de Chinese Geneeskunde begint de conceptie 90 dagen voor de conceptie. Het moge duidelijk zijn dat hoe beter de kwaliteit van het eitje plus het zaadje, hoe betere uitkomsten dit voor het vruchtje heeft.
Zelf heb ik bijvoorbeeld voordat ik zwanger wilde worden een eigen check-up gedaan en heb ik een maand de tijd genomen om mijn lichaam en geest in balans te brengen. De 1e maand dat mijn man en ik probeerden een kindje te verwekken ben ik ook zwanger geraakt!

Omdat veel vrouwen het moeilijk vinden om zelf te beoordelen hoe hun gezondheid in relatie tot hun kinderwens ervoor staan, bieden we je bij vrouwengeneeskunde een ‘pre-conceptie check- up’ aan. We kijken hierbij naar jou, je levensstijl, je voeding, je gezondheid en zelfs je ‘mindset’ zodat we jou die handvatten kunnen aanbieden waardoor jij je conditie van je baarmoeder en hele lichaam op korte termijn zo optimaal mogelijk verbetert.
Met acupunctuur in combi met visualisatie, gynaecoviscerale massage, voeding en lifestyle te combineren, geef je je lichaam een reset en kan je op korte termijn vooruitgang zien. Zo geef je jezelf en je kindje de meest solide basis voor een gezonde zwangerschap.

4 antwoorden
  • Daniëlle Willems
   Daniëlle Willems zegt:

   Dank voor je reactie (onze allereerste reactie op deze site;)
   Ik ben nieuwsgierig waar je precies op doelt met “dat het niet zo werkt voor iedereen?”
   Bedoel je daarmee zwanger kunnen worden? Of gezond zwanger kunnen zijn? Of iets heel anders?

   Beantwoorden
   • Marloes
    Marloes zegt:

    Hoi Danielle, ongeveer twee jaar geleden besloten mijn man en ik dat we graag een kindje wilden. We hebben ons toen heel bewust voorbereid qua voeding en levensstijl. Echter nu 2 jaar later (nog) niet zwanger. Dus een goede en gezonde levensstijl resulteert niet altijd in een zwangerschap. Ik denk dat mij dat een beetje irriteerde in je verhaal… zo van breng je leven in balans en hoppa in een keer zwanger… super fijn natuurlijk dat dat bij jullie wel het geval was!

    Inmiddels ook kruiden en acupunctuur toegepast nog zonder resultaat.

    Beantwoorden
    • Elisabeth van den Berkmortel
     Elisabeth van den Berkmortel zegt:

     Hoi Marloes, wat ontzettend jammer dat jullie kinderwens nog niet in vervulling is gegaan. Ik beschrijf in de blog mijn proces voor de zwangerschap van mijn dochter, maar impliceer daarbij niet dat dit voor iedereen precies hetzelfde werkt. Wel blijkt uit ervaring dat juist die pre-conceptie check-up een hele grote kans van slagen heeft, zeker in combinatie met de door ons aangeboden Mercier therapie. Maar ook daarbij geldt dat er een slagingskans is van meer dan 80%, maar dat betekent natuurlijk niet een 100% kans. Ik wens jou en je partner het allerbeste toe en hoop dat jullie wens snel in vervulling mag gaan.

     Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *